Lactobacillus Punica Granatum Fruit Ferment Extract

Gut

Antioxidantien

Lactobacillus Punica Granatum Fruit Ferment Extract auf einen Blick

  • AKA Pomegranate enzyme
  • Result of the fermentation of Punica granatum fruit extract
  • Contains many anti-aging benefits, like the visible reduction of wrinkles and dark spots
  • Offers light exfoliation

Lactobacillus Punica Granatum Fruit Ferment Extract Beschreibung

_Lactobacillus_/_Punica granatum_ fruit ferment extract, also known as pomegranate enzyme, is a plant-based skin care ingredient that’s created through fermenting pomegranate fruit extract with the microorganism _Lactobacil­lus lactis_. Its main benefits relate to light enzyme-induced exfoliation and its antioxidant properties. According to suppliers of this ingredient, the fermentation of _Punica granatum_ fruit extract reduces the ingredient’s molecule size, allowing for better skin penetration. This process also allows for the enzymatic and antioxidant compounds within plant extracts to become more available to skin, making their benefits more pronounced. _Lactobacillus_/_Punica granatum_ fruit ferment extract contains ellagitannins, including punicalagin, and flavonoids which deliver antioxidant benefits. Beyond helping mitigate the damage that external aggressors, like UV rays and pollution, can inflict upon skin, this extract also helps to reduce the look of wrinkles and fine lines as well as boost the health of skin’s firming architecture. Punicalagin, the stand-out ellagitannin in pomegranate, assists in evening skin tone and reducing the look of discolorations. Protease is where _Lactobacillus_/_Punica granatum_ fruit ferment extract’s exfoliation properties come into play. This enzyme triggers proteolysis, or the breakdown of proteins which allows for the upper-most dead, dull layer of skin to slough off, revealing the newer, healthier skin beneath. According to suppliers, this ingredient is best when used in 1-3% concentrations.

Lactobacillus Punica Granatum Fruit Ferment Extract Referenzen

  • ULProspector, Accessed February 2023, Webpage
  • Drug Design, Development and Therapy, September 2022, pages 3151-3162
  • LWT, May 2022, ePublication
  • Antioxidants, December 2021, ePublication
  • Foods, March 2021, ePublication
  • Journal of Cosmetic Science, Nov/Dec 2013, pages 445-455

Zur Beurteilung der Inhaltsstoffe in diesem Glossar werden wissenschaftliche Studien herangezogen, die durch Expert:innen geprüft wurden. Die Bestimmungen über Beschränkungen, zulässige Konzentrationen und Verfügbarkeiten variieren je nach Land und Region.

Bewertung der Inhaltsstoffe

Sehr Gut

Erwiesen und durch unabhängige Studien belegt. Hervorragender Wirkstoff für die meisten Hauttypen und -probleme.

Gut

Notwendig zur Verbesserung der Textur, Stabilität oder Tiefenwirkung einer Formel.

Durchschnittlich

Im Allgemeinen nicht irritierend, kann aber auch ästhetische, Haltbarkeits- oder andere Probleme aufweisen, die die Verwendbarkeit einschränken.

Slecht

Es besteht die Gefahr von Hautreizungen. Das Risiko wächst, wenn es mit anderen fragwürdigen Inhaltsstoffen kombiniert wird.

Sehr Slecht

Kann Irritationen, Entzündungen, Trockenheit etc. verursachen. Kann bei bestimmten Voraussetzungen hilfreich sein, schadet aber insgesamt nachweislich mehr, als dass es hilft.

Unbekannt

Wir konnten dies nicht in unserem Ingredient Dictionary finden. Wir protokollieren alle fehlenden Inhaltsstoffe und führen fortlaufend Aktualisierungen durch.

Nicht bewertet

Wir haben diesen Inhaltsstoff noch nicht eingestuft, da wir noch keine Gelegenheit hatten, die Forschungsergebnisse zu prüfen.